Διαφημιστικα Δωρα

Εξακολουθούν τα Διαφημιστικά Δώρα να είναι Αποτελεσματικά;

diafhmistika-dora

Ζούμε στην εποχή των διαφημίσεων στην Google και στο Facebook και κάθε είδους digital marketing. Λογικά λοιπόν, πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων αναρωτιούνται κατά πόσο υπάρχει περιθώριο και αποτελεσματικότητα σε ποιό παραδοσιακούς τρόπους διαφήμισης όπως τα διαφημιστικά στυλό, οι διαφημιστικοί αναπτήρες, τα διαφημιστικά μπρελόκ, κ.α.

Το Advertising Specialty Institute (ASI) που ιδρύθηκε το 1950 διεξήγαγε μία έρευνα σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Καναδά για να εξακριβώσει την άποψη των καταναλωτών για τα διαφημιστικά δώρα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι καταναλωτές εξακολουθούν να εκτιμούν αυτόν τον τρόπο διαφήμισης και είναι χαρακτηριστικό ότι είναι 2.5 φορές πιό πιθανό να διαμορφώσουν θετική γνώμη για τα διαφημιστικά δώρα αντί για την διαδικτυακη διαφήμιση.

 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιό σημαντικά ευρήματα της έρευνας:

 

Ποια Διαφημιστικά Δώρα έχουν οι καταναλωτές στην κατοχή τους;

ποια-διαφημιστικα-δωρα

Η γραφική ύλη όπως τα στυλό, τα διαφημιστικά μολύβια και τα διαφημιστικά σημειωματάρια είναι τα πιό δημοφιλή καθώς ο κόσμος τα χρησιμοποιεί σε καθημερινές δραστηριότητες. Η επόμενη κατηγορία είναι τα λεγόμενα drinkware όπως διαφημιστικές κούπες, διαφημιστικά θερμός, κ.α.
Με άλλα λόγια, οι χρήστες των διαφημιστικών δώρων τα χρησιμοποιούν καθημερινά και τα βρίσκουν χρήσιμα, κάτι που δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει με μία ιντερνετική διαφήμιση.

Πόσα impressions (εμφανίσεις) παίρνουν τα διαφημιστικά δώρα;

ποσες-εμφανισεις-διαφημιστικων-δωρων
Όπως φαίνεται στο γράφημα ένα διαφημιστικό μπλουζάκι ή διαφημιστικό καπέλο εξασφαλίζει ότι το λογότυπό σας τύχει των περισσότερων εμφανίσεων/προβολών από το αγοραστικό κοινό.

Πόσο δημοφιλή είναι τα διαφημιστικά δώρα ανάλογα με το ηλικιακό γκρουπ;

Εαν πιστεύατε ότι τα προωθητικά προιόντα είναι ξεπερασμένος τρόπος διαφήμισης, το παρακάτω γράφημα θα σας διαψέυσει:

 

διαφημιστικα-δωρα-ανα-ηλικια

 

 

Πόσο καιρό διατηρούνται τα διαφημιστικά δώρα;

Ένα από τα δυνατότερα σημεία της προώθησης διαφημιστικών δώρων είναι ότι αυτά παραμένουν στην κατοχή του αγοραστικού κοινού για πολύ καιρό, ανάλογα φυσικά με το προιν και διαφημίζουν δωρεάν την εταιρεία σας για όλο αυτό το διάστημα. Τα διαφημιστικά ρούχα, οι διαφημιστικές ομπρέλες και τα διαφημιστικά usb φαίνεται ότι είναι αυτά που αντέχουν περισσότερο στο χρόνο.

ποσο-καιρο-διαφημιστικα-δωρα

Για ποιούς λόγους κρατούν οι άνθρωποι τα διαφημιστικά τους δώρα;

Εδώ προφανώς η ποιότητα και χρηστικότητα παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο.

γιατι-κραταμε-διαφημιστικα-δωρα

 

Στην Promoplus εκτός από τις χιλιάδες ιδέες για διαφημιστικά δώρα έχουμε και την εμπειρία να σας βοηθήσουμε ώστε η προωθητική σας ενέργεια να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση. Επικοινωνήστε μαζί μας!

Related Posts