Διαφημιστικα Δωρα

Τα Διαφημιστικά Δώρα και η Ψυχολογία των Χρωμάτων

Διαφημιστικά Στυλό

Στην Promoplus έχουμε συλλέξει μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με το μήνυμα που περνάει κάθε διαφημιστικό δώρο ανάλογα με το χρώμα του και το πόσο σημαντική μπορεί να είναι η επιλογή χρώματος όταν κάνετε επιχειρηματικά δώρα σε πελάτες και συνεργάτες.

Τα Χρώματα Έχουν Μεγαλύτερο Αντίκτυπο Από Ότι Φανταζόμαστε

Αν και συχνά δεν το συνειδητοποιούμε, τα χρώματα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας επικοινωνίας. Ερευνητές στον τομέα της ψυχολογίας των χρωμάτων αναφέρουν ότι αν και κάποιο χρώμα μπορεί να επιδρά διαφορετικά σε κάθε άνθρωπο, υπάρχουν κάποιοι βασικοί και γενικοί κανόνες που σχετίζονται με τα χρώματα και τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Λευκό/Άσπρο: Συνήθως παραπέμπει στο χίονι, τους αγγέλους και τον χειμώνα, συμβολίζοντας την γαλήνη, την ειρήνη, το νέο ξεκίνημα, την αλήθεια και την αθωότητα. Στα διαφημιστικά δώρα χρησιμοποιείται συχνά γιατί μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με οποιοδήποτε άλλο χρωματικό συνδυασμό και αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα διαφημιστικό στυλό.

Μαύρο: Το χρώμα που συμβολίζει την απουσία όλων των χρωμάτων. Συμβολίζει το κύρος και το πρεστίζ και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ως επιχειρηματικό δώρα στα διαφημιστικά στυλό αλλά και στα πιό εξεζητημένα και και ακριβά διαφημιστικά δώρα.

Κίτρινο: Συνδέεται με τη δημιουργικότητα, εκφράζει τη φωτεινότητα και την τόλμη και συχνά σχετίζεται με τη νεανικότητα, τη διάθεση για παιχνίδι και την περιέργεια. Σε περίπτωση που θέλετε το διαφημισικό δώρο να χρησιμοποιηθεί και από τα παιδιά του πελάτη ή συνεργάτη σας τότε το κίτρινο είναι μία πολύ καλή επιλογή.

Πορτοκαλί: Ο συνδυασμός κίτρινου και κόκκινου μας θυμίζει τον ήλιο, τονώνει τη δημιουργικότητα και παράλληλα αντανακλά το καλό γούστο και την άνεση. Επιλέγοντας πορτοκαλί διαφημιστικά δώρα – όπως ένα πορτοκαλί διαφημιστικό αναπτήρα – θα αναδείξετε την δράση, την επικοινωνία και την έμπνευση.

Κόκκινο: Συμβολίζει τη ζωή, την αγάπη, την ενέργεια, την ταχύτητα, τη ζωντάνια και τον δυναμισμό. Με την καλή έννοια του όρου είναι το πιό επιθετικό χρώμα με μεγάλη επιρροή στην πνευματική δραστηριότητα. Αποτελεί ιδανική επιλογή για διαφημιστικές κούπες και διαφημιστικά μαγνητάκια.

Πράσινο: Το χρώμα της υπομονής το οποίο μας θυμίζει τη φύση και εκφράζει την ευτυχία, την ασφάλεια και την ισορροπία. Γενικότερα, τα διαφημιστικά δώρα με πράσινες αποχρώσεις δίνουν στον πελάτη την εικόνα της εμπιστοσύνης και της ακεραιότητας. Είναι επίσης η νούμερο 1 επιλογή για όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν διαφημιστικά δώρα με οικολογικό πρόσημο.

Μπλε: Η εικόνα του μπλε χρώματος παραπέμπει στη θάλλασα και τον ουρανό και οι σκέψεις μας όταν βλέπουμε μπλε πηγαίνουν στην ελευθερία, την ανάπτυξη και την σοφία. Το μπλε εκφράζει την εξουσία, την καθαρότητα και την προστασία και αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή για διαφημιστικά μπλουζάκια και ρούχα γενικότερα

Μωβ: Ο συνδυασμός μπλε και κόκκινου εκφράζει την εξυπνάδα και το συναίσθημα. Επίσης δίνει μία αίσθηση πολυτέλειας και κύρους μιας και σχετίζεται με τις έννοιες της δύναμης και του πλούτου. Ένα μωβ διαφημιστικό δώρο αντανακλά μεταξύ άλλων και την μετριοπάθεια, τον έλεγχο και την σοφία.

Η Σωστή Επιλογή Χρώματος Βοηθάει τις Πωλήσεις.

Τα χρώματα επηρεάζουν άμεσα το πως αντιλαμβανόμαστε ένα προιόν, ένα λογότυπο ή την γενικότερη ταυτότητα μίας επιχείρησης. Σύμφωνα με έρευνες, σχεδόν το 85% των καταναλωτών επιβεβαίωσαν ότι το χρώμα ήταν ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην αγορά κάποιου προϊόντος.
Η σωστή επιλογή χρωματικών συνδυασμών μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας, όχι μόνο να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό, αλλά να επηρεάσει θετικά την ευεξία και έμμεσα την διάθεση του καταναλωτή να αγοράσει κάποιο προϊόν ή υπηρεσία.

Σύμφωνα με το Color Marketing Group® σχετικά με το αντίκτυπο των χρωμάτων στις καταναλωτικές συνήθειες:

– Η σωστή επιλογή μπορεί να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα κατά 80%
– Το χρώμα αποτελεί κατά 85% λόγο για να αγοράσει κάποιος ένα προϊόν
– Βελτιώνουν την αναγνωσιμότητα κατά 40%
– Επιταχύνουν την εκμάθηση κατά 55%-78%
– Αυξάνουν την κατανόηση έως 73%

Στην Promoplus έχουμε πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία ώστε να σας βοηθήσουμε σε οποιαδήποτε απόφαση αφορά τα διαφημιστικά δώρα της επιχείρησής σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να δουλέψουμε μαζί τη νέα διαφημιστική σας καμπάνια.

Related Posts