Τα Διαφημιστικά Δώρα και η Δύναμη του Υποσυνείδητου

the-shocking-drink-and-incredible-coke-history-of-subliminal-advertising

Στην καθημερινότητά μας οι τεχνικές επιρροής του υποσυνείδητου είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο διαφήμισης, ειδικά εάν λάβουμε υπόψιν μας ότι το υποσυνείδητο καλύπτει το 90% της νοητικής μας δύναμης έναντι του μόλις 10% που χρησιμοποιούμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Από την εποχή που οι διαφημιστές ανακάλυψαν ότι οι υποσυνείδητες εικόνες και τα μηνύματα διαφήμισης για το ποπ κορν και τα αναψυκτικά προκάλεσαν τεράστια αύξηση στις πωλήσεις των 2 αυτών προιόντων, οι τεχνικές υποσυνείδητης διαφήμισης δεν σταμάτησαν να εξελίσονται.

Εάν έχετε 6 λεπτά να διαθέσετε δείτε αυτό το πολύ ενδιαφέρον βίντεο που δείχνει πώς ακριβώς λειτουργεί το υποσυνείδητο και πώς ένα διαφημιστκό μήνυμα μπορεί να περάσει στον εγκέφαλο χωρίς εμείς να έχουμε επίγνωση του γεγονότος αυτού: https://www.youtube.com/watch?v=ZyQjr1YL0zg

Γιατί ασχολούμαστε με το υποσυνείδητο; Μα γιατί είμαστε διαφημιστική εταιρεία! Γιατί δημιουργούμε ιδέες και βρίσκουμε λύσεις για τις προκλήσεις προώθησης της σημερινής εποχής και κυρίως γιατί πιστεύουμε ότι τα διαφημιστικά δώρα έχουν τη δύναμη να χτίσουν την αναγνωρισιμότητα της εταιρείας σας και να επηρεάσουν την αγοραστική συμπεριφορά των πελατών σας.

Ο Σύνδεσμος Βρετανικών Εταιριών Προώθησης – British Promotional Merchandise Association (BPMA), δημοσίευσε μία έρευνα που δείχνει τη σχέση του διαφημιστικού δώρου με την αναγνωρισιμότητα του προιόντος και την αύξηση των πωλήσεων. Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα που έγινε σε 15.000 συμμετέχοντες που πήραν ένα διαφημιστικό δώρο τους τελευταίους 12 μήνες:

– 66% ισχυρίστηκε πως θυμόταν το διαφημιστικό δώρο και την εταιρεία που το δώρισε.
– 79% ισχυρίστηκε πως το διαφημιστικό δώρο ήταν ένα καλό κίνητρο για να γίνουν πελάτες ή να γίνουν συνεργάτες με την διαφημιζόμενη εταιρεία.
– 87% των ερωτηθέντων κράτησαν το διαφημιστικό τους δώρο περισσότερο από 1 χρόνο.

Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα στατιστικά που δείχνουν πώς τα διαφημιστικά δώρα αλλάζουν τη συμπεριφορά των καταναλωτών και πόσο διατεθιμένοι θα ήταν να αλλάξουν εταιρεία προκειμένου να λάβουν κάποιο επιχειρηματικό δώρο.

Εν κατακλείδι, από την άνοδο της αναγνωρισιμότητας του προιόντος μέχρι την άμεση άνοδο των πωλήσεων, ένα προωθητικό δώρο διαφήμισης εγγυάται την μακροζωία της επιχείρησής σας και διατηρεί την εταιρεία σας στο μυαλό των υποψήφιων πελατών σας.

Με άλλα λόγια: Τα Διαφημιστικά Δώρα είναι αποτελεσματικά!

Θα μπορούσατε και εσείς να εκμεταλευτείτε τη δύναμη των διαφημιστικών δώρων; Πιστεύουμε πως ναι! Δείτε μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να προωθήσετε την επιχείρησή σας ή ακόμα καλύτερα επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε τις καλύτερες και πιό πρωτότυπες ιδέες για την προώθηση της επιχείρησής, των υπηρεσιών και των προιόντων σας!

Sharing is caring!