Διαφημιστικα Δωρα

Διαφημιστικά Δώρα: Πως μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την αναγνωρισιμότητα της επιχείρησής σας

Διαφημιστικα Δωρα - branding

Εάν ψάχνετε για έναν νέο τρόπο να αρχίσει το κοινό να μαθαίνει την επιχείρησή σας, τα διαφημιστικά δώρα μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε στην αγορά. Στη σημερινή αγορά, το branding είναι το Α και το Ω του marketing και τα προωθητικά δώρα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το ενισχύσετε.

Ένα από τα αγαπημένα μας παραδείγματα είναι η ασφαλιστική “Compare the Market” η οποία πριν περίπου 10 χρόνια ξεκίνησε μία διαφημιστική καμπάνια στην οποία κάθε νέος πελάτης έπαιρνε σαν δώρο μία χνουδωτή σουρικάτα – μπρελόκ. Μοιάζει απίθανο ότι αυτός ο τρόπος μπορούσε να οδηγήσει κάποιον υποψήφιο πελάτη να αγοράσει π.χ. μία ασφάλεια αυτοκινήτου και όμως το κατάφεραν. Με αυτή την κίνηση ξεχώρισαν από τον ανταγωνισμό και το διαφημιστικό τους μπρελόκ αποτυπώθηκε και συνδέθηκε στο μυαλό των καταναλωτών με τις ασφάλειες. Οι μικρές επιχειρήσεις πιθανόν να μην διαθέτουν το ανάλογο budget για μία τέτοια διαφημιστική καμπάνια, ωστόσο υπάρχουν πολλές ιδέες σε μικρότερη κλίμακα που μπορούν να βοηθήσουν.

Στοχεύστε στο σωστό κοινό με το κατάλληλο δώρο

Το πρώτο βήμα είναι να γνωρίσετε καλά το αγοραστικό σας κοινό. Αυτό ισχύει για κάθε ενέργεια marketing και φυσικά και για τα διαφημιστικά δώρα. Θα πρέπει να εκτιμήσουμε το κατά πόσο το διαφημιστικό δώρο που επιλέγουμε ταιριάζει στο κοινό που στοχεύουμε. Για παράδειγμα οι διαφημιστικές κούπες είναι φανταστική ιδέα για μία εταιρεία που εμπορεύεται καφέ, καθώς το κοινό στο οποίο απευθύνεται χρησιμοποιεί κούπες καφέ καθημερινά. Αντίστοιχα εάν είστε b2b εταιρεία είναι πολύ λογικό να προτιμήσετε διαφημιστικά στυλό ή άλλα διαφημιστικά είδη γραφείου. Εάν η επιχείρησή σας εμπορεύεται προιόντα καπνού τότε οι διαφημιστικοί αναπτήρες είναι η προφανής επιλογή.

Από εκεί και πέρα μεγάλη σημασία έχει και ο τρόπος με τον οποίο θα επιλέξετε να χαρίσετε το διαφημιστικό σας δώρο. Εκθέσεις, σεμινάρια και φεστιβάλ είναι ιδανικά καθώς προσελκύουν πολύ κόσμο ο οποίος πιθανόν να είναι σχετικός με την επιχείρησή και τα προιόντα/υπηρεσίες σας.
Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το website ή τους λογαριασμούς σας στα Social Media για να συνδέσετε το δώρο με την παρουσία σας στα κοινωνικά δίκτυα και το διαδίκτυο γενικότερα. Πολλές εταιρείες επιλέγουν την άμεση επαφή με τον πελάτη για να του δώσουν το δώρο χέρι με χέρι, είτε ως απλό δώρο είτε ως μέρος ενός διαγωνισμού.

Όποιες και αν είναι οι διαφημιστικές σας ανάγκες, η εμπειρία μας στην Promoplus σίγουρα θα σας φανεί πολύτιμη. Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε τα καλύτερα διαφημιστικά δώρα που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.

Related Posts