Έρευνα του ASI: Τί είδους Διαφημιστικά Δώρα θέλουν οι Επιχειρήσεις;

Το Ινστιτούτο Εξειδικευμένης Διαφήμισης (ASI) δημοσίευσε πρόφατα μία έρευνα η οποία αναζητούσε στοιχεία για το ποιά διαφημιστικά δώρα προτιμούν οι επιχειρήσεις, βάσει ποιών κριτηρίων τα επιλέγουν και πώς τα χρησιμοποιούν.

Διαφημιστικά-Δώρα-Τιμή

Μία από τις πρώτες ερωτήσεις της έρευνας αφορούσε το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η τιμή στην αγορά του διαφημιστικού δώρου. Περισσότεροι από το 50% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η τιμή είναι σημαντικός αγοραστικός παράγοντας.

Έτσι, είναι πολύ σημαντικό για τις επιχειρήσεις να αγοράζουν και να προσφέρουν στους πελάτες τους διαφημιστικά δώρα τα οποία έχουν υψηλή σχέση αξίας/τιμής.

είδη-διαφημιστικων-δωρων1

Τα διαφημιστικά δώρα που βρέθηκαν πιό ψηλά στη λίστα των προϊόντων που προτιμούν οι επιχειρήσεις είναι τα T-Shirt, τα στυλό, οι τσάντες και οι κούπες. (Η έρευνα έγινε στις ΗΠΑ και έτσι απουσιάζουν εντελώς οι διαφημιστικοί αναπτήρες που είναι με διαφορά το πιό δημοφιλές διαφημιστικό δώρο στην Ελλάδα).
Ως κυριότεροι λόγοι αναφέρθηκαν η μεγάλη αναγνωρισιμότητα που προσφέρουν στην διαφημιζόμενη εταιρεία τα προιόντα αυτά, η χαμηλή σχετικά τιμή, η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης τους και η καθημερινή τους χρήση

διαφημιστικα-logo

Επιπλέον, εκτός από την ποιότητα του ίδιου του δώρου, σημαντικός παράγοντας αναδείχθηκε και η ποιότητα του σχεδιασμού της διαφήμισης και της εκτύπωσης του λογότυπου. Περίπου το 68% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η ποιότητα της εκτύπωσης του λογότυπου είναι σημαντικό κίνητρο για να πληρώσουν περισσότερα για τη διαφήμισή τους.

οικολογικα-διαφημιστικα-δωρα

Μία άλλη σημαντική πληροφορία που εξάγεται από την έρευνα είναι η συνεχώς αυξανόμενη προτίμηση των επιχειρήσεων σε διαφημιστικά δώρα με ελάχιστο ή καθόλου περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Για την ακρίβεια το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα προτιμούσε να αγοράσει επιχειρηματικά δώρα που είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Στην Promoplus διαθέτουμε μία τεράστια γκάμα διαφημιστικών δώρων για όλες τις επιχειρηματικές σας ανάγκες. Επικοινωνήστε μαζί μας για να δούμε πώς μπορούμε να προωθήσουμε ιδανικά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

Sharing is caring!